SOLİDWORKS'DEN AUTOCAD'E 3B ÇİZİM AKTARMA

SolidWorks'de oluşturduğumuz herhangi bir 3B (3 boyut) çizimin AutoCAD' e nasıl aktarıldığını kısaca bahsetmeye çalışacağım. SolidWorks'den AutoCad'e 3b çizim çalışmamızın aktarımı için
alternatif bir yazılım yüklememiz gerekecek. Buraya tıklayarak 3dsexport programını bilgisayarımıza indirin. İndirdiğiniz setup dosyasına tıklayıp,bilgisayarımıza kuralım. Finish(Bitir) diyerek
kurulumuzu tamamlayalım. SolidWorks'a girelim. Kayan menülerden Tools>Add ins 'e girerek "3DS Export for SolidWorks"  işaretleyelim.(Resim-1) Artık kayan menülerin arasında 3DSExport isminde bir menü daha eklenecek artık.(Resim-2)Bu aşamadan sonra aşağıdaki işlem sırasını takip ederek dosyamızı autocad aktarmaya çalışalım.

1-Herhangi bir 3d çizimin(Vazo) yapılmış olduğunu farz edelim.
2-SolidWorks'de Kayan Menüler'den 3DSExport>Export>Continue Trial'e tıklayıp modelin ismine vazo verelim. Sonra kaydet butonunu tıklayalım.(Resim-3)
3-AutoCad Programını açalım.
4- AutoCad kayan menülerden Insert>3d studio tıklayıp önceden kaydetmiş olduğumuz "vazo.3ds "dosyasını bulalım.(Belgelerim,Masaüstü,C: vs...) sonra 1 kere tıklayarak aç butonuna tıklayalım.(Resim-4) Ayarlar bölümü gelcek Available Objects bölümünde bulunan Add All butonuna tıklayalım ve Ok(Tamam) basalım.

İşte bu kadar. Solidworks'den autocad'e 3b çizim çalışmamızı aktarmış olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder