YEMEK TARİFLERİ

İçinde Mısır Ve Bezelyeli Nefis Pilav Tarifi
İçinde Mısır Ve Bezelyeli Nefis Pilav Tarifi hanımlar çok lezzetli bir pilavdır.ben denedim çok nefis ve lezzet dolu bir pilav oldu sizde deneyinçok güzel olacaktır....

mısırlı ve bezelyeli pilav tarifi , pilav yapılışı

Mısırlı ve Bezelyeli Pilav Tarifi
Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı tane mısır
1 tablet tavuk bulyon
Yarım su bardağı bezelye
Zeytinyağı
Tereyağı

Hazırlanışı:

Pirinçlerimizi yıkadıktan sonra zeytinyağ ve tereyağı attığımız tencerenin içine atıyoruz. Pirinçlerimiz iyice kavrulduktan sonra üzerine 3 bardak suyumuzu atıp içine de bulyonumuzu atıyoruz. Suyunu çekmesine yakın bezelye ve mısırlarımızı da en üstüne koyup kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz.

Kolay Yapılışlı Zeytinyağlı Dolma Tarifi Ve Yapılışı
Kolay Yapılışlı Zeytinyağlı Dolma Tarifi Ve Yapılışı hanımlar normal yağdan daha iyi zeytinyağı onu kullanın ve yemeğiniz çok güzel olacak....

oktay usta dolma yapılışı , zeytinyağlı dolma tarifi ve malzemeleri

http://img.blogcu.com/uploads/nehirs_zeytinyagli_dolma.jpg
MALZEMELER
 Zeytinyağlı Dolma 1 bardak pirinç için : 4 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
50 gram dolmalık fıstık
50 gram üzüm
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
2 su bardağı pirinç için : 1 kilo dolmalık yeşil biber ya da asma yaprağı veya 1 kilo pazının yaprağı
3 adet kesmeşeker
2 adet domates (dolmalık bibere kapak yapmak için)

HAZIRLANIŞI
Yağ tencereye konur. İnce kıyılmış soğan ve fıstık ilave edilip 1-2 dakika hafifçe çevrilir. Ayıklanmış yıkanmış pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez daha çevrilir. Yıkanmış ve sapları çıkarılmış üzüm yenibahar şeker tuz kekik nane de eklenip 1-2 defa da bu şekilde karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp ateşten alınır. Dolmanın içi soğuyunca ayıklanıp yıkanmış kapakları kesilmiş ve içi temizlenmiş olan dolmalık biberlere bu malzeme doldurulur. Domatesin kabukları kesilerek biberler üzerine kapanır ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Altı düz bir tencereye yanyana gelecek şekilde dizilir. 15 bardak kadar su konulur ve orta hararette yarım saat kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tencereden alınıp servis tabağına konulur.

Not: Servis tabağına alınan dolmaların daha lezzetli ve parlak görünmesi için yarım limonun suyu bir kahve fincanı zeytinyağı ile çırpılıp dolmanın üzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir.

Pazı ile yaparken pazının sapları çıkarılıp yıkanıp kaynar suya atılır ve hemen sudan alınarak eğer pazı yaprakları ufak ise içine malzeme konularak tek tek büyük ise ikiye bölünerek sarılır. Aynı şekilde asma yaprakları da kaynar suda 1-2 dakika haşlandıktan sonra tek tek sarılır. 


Lezzetli Peynirli Makarna Tarifi Ve Yapılışı Makarna Tarifi
Lezzetli Peynirli Makarna Tarifi Ve Yapılışı Makarna Tarifi oktay ustadan hanımlara pratik ve kolay yapılışlı peynirli makarna tarifi.....

oktay ustadan makarna çeşitleri , birbirinden leziz makarna yapılışı



http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/20-4.jpg

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

1 Paket makarna
1 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı biber
1 Adet domates
250 gr hellim peyniri
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Tuz karabiber


Hazırlanışı
Makarnayı 15 dakika kadar kaynamış suda haşlayın ve suyunu süzün.
Bu arada kırmızı ve yeşil biberleri közleyin ve ince ince kıyın.
Domatesi de közleyip dilimler halinde doğrayın.
Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsak ve cevizi zeytinyağı ile karıştırın.
Hellim peynirini dilim dilim doğrayıp az yağda dış yüzü gevrek hale gelene dek kızartın.
Makarnanın üzerine közlenmiş domates ve biberleri koyun.
Üzerine hellim peyniri ve sosuda gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

Supangle Tarifi
Supangle malzemeleri
http://www.oktayustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2011/04/supangle-tarifi.jpg

    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı kakao
    2.5 çorba kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı damla çikolata
    3 adet muz
    Yarım kakaolu pandispanya keki

Keki ıslatmak için:

  reçel ve su karışımı

Supangle Tarifi

Tencereye 1 litre süt alın. Üzerine su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao, 2.5 çorba kaşığı unu alın. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Supangleyi sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 3 ya da 4 dakika daha bekletin. Pandispanya kekini yuvarlak çemberler kullanarak yuvarlak şekiller çıkartın. Kaselerin içine kek parçalarını yerleştirin. Kek parçalarını reçel ve su ile ıslatın. 3 adet muz kesin. Kasedeki kek parçaların üzerine muz dilimleri ilave edin. Kaselere supangleyi ilave edin. Soğuduktan sonra servis edin.

Nefis Bir Tahinli Rulo Tarifi



Malzemeler;

    * 500 gr Un
    * 200 gr Tereyağ
    * 1 tatlı kaşığı Tuz
    * 2 Yumurta
    * 80 gr Pudra Şekeri
    * Yarım su bardağı Tahin
    * 100 gr dövülmüş Ceviz
    * Yarım çay bardağı Susam

Yapılışı;
Un tereyağ 1 yumurta ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun. Tezgahı unlayıp hamuru merdane ile yuvarlak açın ve tahini üzerine sürün. ( Hamur inceliği yaklaşık 05 cm civarında olabilir fazla kalın olmasın)Ceviz ve pudra şekerini harmanlayıp tahin sürdüğünüz hamurun üzerine serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp 1-2 parmak genişliğinde kesin. Önce ayırdığımız 1 yumurtanın sarısına sonra susama batırıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin ılık servis yapın.
Afiyet Olsun..

Oktay Ustadan Armutlu Kurabiye Tarifi Ve Nasıl Yapılır

MALZEMELERİ:

Hamuru:
125 gram margarin (ertilip soğutulmuş)
145 gram mısır özü yağı
165 gram küllü su
600 gram un
7 gram karbonat
İç malzemesi:
130 gram şeker
60 gram ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta akının yarısı

YAPILIŞI:
1- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup 5 dakika yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp bir saat bekletelim.
2- İç malzemesini bir kapta karıştıralım. Yumurta akını iyice yedirelim.
3- Hamurları 45 gram büyüklükte bezelere ayıralım. Bezeleri masada yuvarlak olarak açıp içine bir tatlı kaşığı iç malzemesi koyalım. Hamurun kenarlarını üstte toplayıp kapatalım. Ve yukarıya doğru ucunu inceltip armut şekli verelim. Sap kısmına ve dibine birer karanfil yerleştirelim.
4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika (hafif altın sarısı oluncaya kadar) pişirelim.

  Kolay Yapılışlı Fırın Poşetinde Tavuk Şiş Tarifi

Malzemeler:
Fırın Poşetinde Tavuk Şiş
- 1/2 kg. diyet göğüs
- 12 adet çeri domates
- 12 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz karabiber köri tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet fırın poşeti


Fırın Poşetinde Tavuk ŞişYapılışı: Tavuk eti yıkanarak yaklaşık 2 cm.'lik küpler halinde doğranır. Çeri domatesler ve arpacık soğanlar da yıkanıp temizlenir. Çöp şişlere sırayla tavuk eti domates ve arpacık soğanlar geçirilerek yaklaşık 6 şiş hazırlanır.

Fırın Poşetinde Tavuk ŞişKüçük bir kase içerisinde zeytinyağı salça tuz ve baharatlar harmanlanarak şişlerin üzerine sürülür. Fırın poşetinin içerisine un dökülerek poşetin tüm iç yüzeyinin unlanması sağlanır. Şişler bir fırın tepsisi üzerinde poşete yanyana konularak ağzı kapatılır. Poşetin fırın içerisinde şişerek patlamaması için üzeri 4-5 yerinden delinir.

Fırın Poşetinde Tavuk ŞişFırın poşeti önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra poşetin üst kısmı kesilerek şişler sıcak olarak servis edilir. Afiyet-sağlık olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder