Altın Çileğin Faydaları nelerdir?


Altın Çilek nelere iyi geliyor?

Son dönemlerde bitkisel alanda adında sıkça söz edilen Altın Çilegin yüksek tansiyondan,romatizma ağrıları,şeker hastalığı ve daha bir çok rahatsızlığa iyi geldiği ve aynı zamanda kansere karşida koruyucu olduğu öne sürülüyor.Değerli Başbakanımızın da Altın Çilekle (diğer adıyla yer kirazı) zinde kaldığı söyleniyor.

Anavatanın Güney Amerika ve Hindistan olarak belirtilen Altın Çilek anti-aging besinlerin arasında gösteriliyor.Bunların dışında Altın Çilegin faydaları şu şekilde sıralanıyor…

Yüksek lifli özelliğiyle metabolizmayı hızlandıran altın çilek, içeriğindeki C, B1, B2 ve A vitaminleriyle de hastalıklara karşı siper oluyor. Güney Amerika’da İnka eriği (Physalis) adıyla anılan, Türkiye’de ise ‘altın çilek’ diye adlandırılan bu altın renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barındıran ve kilo verdirmeye yardımcı olan bir meyve.

Adaptojen özelligi bulunan altın çilek vücudumuzun dengeli ve uyumlu bir biçimde çalismasini sağlamaktadır.

 

Fiziksel dayanıklılığı artırıp,bağışıklığı güçlendirir.Yüksek ateşi düşürücü ve ağrı kesici özelligi vardır.Soğuk algınlığına karşi savunucu özelligi vardır.Güçlü bir antioksidandır.

Fiziksel sağlığı güçlendirdiği gibi zihinsel sağlığı da güçlendirir. Ömrü uzatır.

Altın çilek böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Mide ve bağırsak tembelliğini giderir. Sinirleri kuvvetlendirir.

Kolesterolü azaltır, uykusuzluğu giderir ve vücutta var olan tümörlerin büyümesini durdurduğu söylenmektedir.

Damar tıkanıklığına iyi gelir.

Parkinson ve Alzheimer da bilişsel fonksiyonları güçlendirir.

Yüksek tansiyonu düşürür. Bağırsak kurtlarını döker. Safra ifrazatını arttırır ve safra taşlarının dökülmesine yardımcı olur.,

Kas gevşetici ve kan şekerini düşürücü özelligi bulunur.

İdrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır.

Enerji verir.Cinsel gücü artırıcı etkisi bulunmaktadır.

Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir.

Yapılan çalismalar altın çilegin hastalıkları engellediğini, alyuvarlarda artışa neden olduğunu göstermiştir. Altın çilek geleneksel tıpta gençleştiriciler arasında sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder