Zeytinli Poğaça


Zeytinli poğaça malzemeleri
    1 su bardağı soğuk süt
    1 su bardağı ılık süt
    1 paket yaş maya
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    Alabildiği kadar un
    1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 adet yumurta

Zeytinli poğaça tarifi


Ilık sütün içine yaş mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin. Çukurca bir kaba bu karışımı aktarın. Üzerine soğuk sütü, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve un eklemeye devam edin. Hamur kıvamını tutturunca kabın üzerine bir bez örterek yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Kopartıdığınız parçaları tezgahta yuvarlak olacak şekilde açın. Zeytin tanelerini arasına serpiştirerek rulo halinde sarın ve avuç içinizde tekrardan yuvarlak hale getirin. Hazırladığınız poğaça hamurlarını margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurtayı bir kapta çırpın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder