KPSS Sonuçları Açıklandı

 BAYRAM MÜJDESİ Mİ OLDU

7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde KPSS Lisans sınavı ile 22-23 Eylül tarihlerinde KPSS Ortaöğretim Önlisans sınavları gerçekleştirildi. Bilindiği gibi KPSS Lisans sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklandı. KPSS Ortaöğretim Ön Lisans sınavına ait sonuçların ise
7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde KPSS Lisans sınavı ile 22-23 Eylül tarihlerinde KPSS Ortaöğretim Önlisans sınavları gerçekleştirildi. Bilindiği gibi KPSS Lisans sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklandı. KPSS Ortaöğretim Ön Lisans sınavına ait sonuçların ise Ekim ayının sonlarına doğru açıklanacağını tahmin etmekteyiz.Ayrıca sınavda olacak standart sapma hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz sizce standart sapma ne olacak?
7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde KPSS Lisans sınavı ile 22-23 Eylül tarihlerinde KPSS Ortaöğretim Önlisans sınavları gerçekleştirildi. Bilindiği gibi KPSS Lisans sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklandı. KPSS Ortaöğretim Ön Lisans sınavına ait sonuçların ise Ekim ayının sonlarına doğru açıklanacağını tahmin etmekteyiz.Peki bundan sonra ne olacak?
Birçok adayın kafasında bundan sonraki süreç hakkında soru işareti bulunmaktadır . Sizlerden gelen mesajlar nedeniyle Haber01.com olarak 2012 KPSS takvimini birkez daha belirtip, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini hatırlatmak istedik.
2012 KPSS Sonuçlarına göre ilk yerleştirme için ,DPB kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 22 Ağustos-21 Eylül tarihleri arasında topladılar. Bu kadrolar 19 Ekim'de ÖSYM Başkanlığına bildirilecek ve 19-28 Kasım tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca tercihler alınacak.
2012 KPSS Sonuçlarına göre yerleştirmeler için tercihler Lisans , Ön Lisans ve Ortaöğretim adaylarından aynı anda alınmaktadır. Bu yüzden Lisans mezunu adaylar öncelikle 23 Eylül 2012'de Ortaöğretim Önlisans adayları için gerçekleştirilen KPSS'nin sonuçlarını bekleyeceklerdir.
2012 Yerleştirme Takvimi
  DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından memur yerleştirme taleplerin toplanması Kadroların ÖSYM Başkanlığa gönderilmesi ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması
KPSS Yerleştirme
(2012 kpss sonucuna göre ilk alım)
22 Ağustos-21 Eylül 2012 19 Ekim 2012 19-28 Kasım 2012

2012 KPSS PUANI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?
2012 KPSS Lisans ,Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavının sonuçları, 2014 yılında yapılacak sınava kadar açılacak tüm memur, işçi ve sözleşmeli personel alımlarında kullanılacaktır.
2013'DE SINAV VAR MI?
ÖSYM tarafından açıklanan 2013 sınav takvimine göre 2013 yılında sadece öğretmenlik ve müfetttiş, uzman, denetmen yardımcılığı olarak adlandırılan KPSS-A kadroları için sınav yapılacaktır. Başkaca bir sınav yoktur.
2014'E KADAR MEMUR ALIMI NE ZAMAN OLACAK?
2013 yılının hangi aylarında alım yapılacağı Ocak ayında, daha önceki yıllarda da olduğu gibi Devlet Personel Başkanlığınca ilan edilecektir. Bu aylar, 2012 yılında Haziran ve Kasım ayı olarak belirlenmişti. 2013 yılında da aynı aylar belirlenebilir.

MEMUR ALIMLARINDA SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?
ÖSYM, yukarıdada belirttiğimiz gibi kamu kurumlarının boş kadrolarını yayınlıyor. Adaylar kendi bölüm mezuniyetini arayan kadroları tercih ediyor. Puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor ve adaylar herhangi bir sözlü sınav işlemine tabi tutulmadan kadrolara atanıyor
İŞÇİ VE 4-B'Lİ ALIMLARI
Adaylar İş-Kur tarafından yönlendirilen daimi ve geçici işçi alımları ile sözleşmeli 4-B personel alımlarına ait ilanlara Kpsscafe.com ilan sayfasında yayınlanan ilanlara başvurabilirler.
Hangi puan ne işe yarıyor?
- Öğretmen atamalarında KPSSP10,
- Memurluk kadroları olarak bilinen KPSS-B kadrolarında KPSSP3,KPSSP93,KPSSP94
- Müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarında ise ilgili diğer KPSS puanları kullanılmaktadır.
KPSS-B'de süreç nasıl işleyecektir?
KPSS-B için kullanılan puan türü KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 'tür. Sadece bu puan ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmelerde kullanılacaktır.KPSS Sonuçlarını öğrenen adaylar şuan için sadece Devletin boş kadroları yayımlamasını beklemelidirler.

Kaynak: www.kpsscafe.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder