Milyon dolarlık işi stajyere yaptırıyor!

 

Milyon dolarlık işi stajyere yaptırıyor! |  görsel 1
 
28 yaşındaki geneç girişimci Mark Zuckerberg'in kurduğu ve yönettiği 42 milyar dolarlık yeni ekonomi devi Facebook'un mühendislerinin arasında Silikon Vadisi’ndeki en parlak beyinlerin bulunduğunu biliyoruz. Şirketin stajyerlere dahi ilk günlerinde önemli projeler teslim edebilen bir kurum kültürü mevcut.
Bunun en çarpıcı örneklerinden biri Facebook’un mobil reklam uygulaması ile karşımıza çıktı. Zuckerberg’ün şirketinde 5 ay önce stajyer olarak çalışmaya başlayan 22 yaşındaki doktora öğrencisi Peter Cottle’ın ilk işi iOS’taki Facebook Page uygulamasının içine “tanıtım yap” (Promoted posts) özelliğinin entegre edilmesi oldu.
Facebook’un ilk mobil reklam ürününden bahsediyoruz. İşin ilginç tarafı, Peter ürünün tasarımı için de bir başka stajyer Leo Mancini  ile birlikte çalıştı. Mancini, Eylül ayında Facebook’ta tam zamanlı çalışmaya başladı. Peter ise önümüzdeki yıl Facebook kadrosuna girecek. Stajyerlere sadece fotokopi (ve çile) çektiren şirketlere duyurulur.


DİKKAT ‘BİLGİ’ SIZDIRILIYOR
‘iPhone iOS 6’ beni takip etmeyi bırak!
Teknoloji devi Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 6'yla birlikte otomatik olarak gelen yeni bir özellik kullanıcıların bilgilerine erişim sağlayarak reklamveren şirketler adına bilgi toplanmasına aracılık ediyor. Yeni işletim sistemini yükleyen iPhone kullanıcıları veya iPhone 5'i olanlar yükledikleri uygulamalar (app) ve internetteki kullanım alışkanlıkları üzerinden kullanıcının eğilimlerini takip ediyor ve bunlara göre reklamveren şirketler için bilgi topluyor.
Kişisel güvenlik ve gizlilik boyutuyla tüm dünyada tartışma konusu olan bu özellik iOS 6 yüklendiğinde açık olarak geliyor. Bu özelliği kapatmak, bilgilerini reklam adına kullanmamak isteyenlerin "Ayarlar" bölümünde önce "Genel"e ardından "Hakkında" alanına girerek "Raklam" başlığını tıklaması ve "Reklam Takibini Sınırla" ikonunu açmaları gerekiyor. Bunu yapmayan kullanıcılar bilgelerini otomatik olarak, karşı tarafın kullanımına sunmuş oluyor.
BİZİM ALEMDE NELER OLUYOR?
* Göle düştükten 6 ay sonra bulunan iPhone çalışmaya devam etti.
* LinkedIn’e göre insanların en çok çalışmak istediği 4 şirket sırasıyla: Google, Apple, Microsoft ve Facebook.
* e- postaların yüzde 23’ü gönderildikten sonra 1 saat içinde açılıyor.
*  Twitter kullanıcılarının yüzde 81’inin 50’den az takipçisi var.
DİJİTAL OYUNCAKLAR...
Doğal iPhone hoparlörü!
Taş Devri çizgi filmindeki telefonları özleyenler için İtalyanlar oldukça şık ve doğal bir ürün piyasaya çıkardı.
Tamamen seramikten yapılan dev bir boru iPhone ve iPod’lar için doğal akustik sağlıyor. Elektrik yok, kablolar yok, pil yok. Tek yapmanız gereken telefonu borunun ucuna yerleştirmek. “Natural Acoustics iPhone Amplifier” adlı ürünü beğendiyseniz 499 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Türkiye'ye gönderim ücreti olan 157 dolar ise bu fiyata dahil değil.
Takipçi satın almanın böylesi!
Havalanında  uçağa yetişmeye çalışıyor, bir yandan çocuğun elinden tutup, bir yandan bavulu çekiştiriyor, içinizdeki Cevat Kelle’ye küfür mü ediyorsunuz? Size iyi bir haberimiz var.
Cep telefonunuzdan aldığı sinyal ile sizi gittiğiniz her yerde takip edebilen Hop adlı bir bavul geliştirildi. Sinyalin kaybolması halinde kullanıcı cep telefonu tarafından titreşimle uyarılıyor, bavul da bu durumlarda kendini kilitliyor.
40 dolara Windows 8
Yazılım devi Microsoft'un bu ayın son haftasında tanıtacağı yeni işletim sistemi Windows 8'de ön siparişlerde fiyatlar belli oldu. 200 dolarlık Windows 7 ile aynı seviyede olan yeni işletim sisteminde Windows XP, Vista ve Windows 7 kullanıcıları yeni sisteme geçiş için 40 dolar ücret ödeyecek. Microsoft firması Acer, Asus, Dell,Sony, HP ve Samsung gibi üreticilerin yeni model bilgisayarlarıyla Windows 8'in hazır olarak yüklü geleceğini de bildirdi. (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder