Turist sayısında yüzler güldü

Bakan Çelik, turist sayılarını açıkladıTürkiye, Avrupa ekonomisindeki durgunluğa
 rağmen, turistlerin gözde ülkesi olmaya devam ediyor. Eylül ayı itibariyle Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında artarak 28 milyon 355 bine ulaştı.











Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 2013 yılının Ocak-Eylül dönemini kapsayan dokuz aylık turizm verilerini ilk olarak sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.
Çelik, artışı “Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, dokuz aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,09 arttı” tweetiyle duyurdu.Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralaması ise değişmedi. 3 milyon 956 bin kişi ile Almanya birinciliği sürdürürken, Rusya 3 milyon 815 bin kişiyle ikinciliğe yerleşti. İngiltere ise 2 milyon 123 bin turistle üçüncü sırada yer aldı.
Türkiye'ye gelen toplam 28 milyon 355 bin ziyaretçinin yüzde 79’unu Avrupa ve BDT ülkeleri oluşturuyor. Turistlerin 15 milyonu Avrupa’dan, 7 milyonu ise Bağımsız Devletlerden geldi. Ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapıları ise Antalyaİstanbul ve Muğla oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder