Hazır şampuanlar yerine Doğal SAÇ YIKAMA Karışımları





1. Parlaklık veren, besleyici "şampuan": - 2 adet Yumurta Sarısı (saçlarınız gür / uzun ise yumurta sarısını arttırın)
- 0,5 ya da 1 su bardağı Su (oda sıcaklığında/hafif ılık olmalı)

Uygulama: yumurta sarıları ile suyu iyice çırpın ve karışımı saçlarınıza ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. En az 15 dk. en fazla 1 saat sonra saçlarınızı bol ılık su ile durulayın. 1 saat kadar uzun bir süre bekletme zamanınız varsa yumurta sarısının içerisinde bulunan faydalı vitamin, mineral ve yağların saçlarımıza daha iyi nüfuz etmesine fırsat vermiş olursunuz. (saçlarınız gür / uzun ise yumurta sarısını ve su miktarını arttırın).
*  Bu uygulamayı bu şekilde de yapabilirsiniz:
Duş sırasında saçlarınızı iyice ıslatıp önceden çırpılmış yumurta sarılarını saçlarınıza hafif masaj yaparak sürün. 5 dk. kadar bekletip bol ılık su ile yıkayın.
 
2. Güçlendirici "şampuan":
- 4 yemek kaşığı ufalanmış kuru Papatya çiçeği
- 1 su bardağı Kaynar Su
- 1 yemek kaşığı Bal
    
Uygulama: papatya çiçeklerini termosun içine koyup üzerine kaynar suyu ilave edin. 1-1,5 saat kadar demlendirin. Sonra elde etmiş olduğunuz bitki "çayını" süzün ve içine bal ilave edin. Bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerine yedirerek uygulayın.  Yarım saat kadar bekletip saçlarınızı bol ılık su ile durulayın.
Bu ballı "şampuan" saçları kuvvetlendirip, sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor.
 
3. Güçlendirici bir "şampuan" daha:
- 150 gr Çavdar Ekmeği (kabuk kısmını kesin, yumuşak kısmını elinizde ufalayın)
- bir miktar Kaynar Su (saç tipinize uygun bitki "çayları" da kullanılabilir, ör: ısırgan otu, ıhlamur, yeşil çay, v.s.)

Uygulama: ekmek içini bir kaba alıp üzerine kaynar suyu (bitki "çayını") dökün. Kabın üzerini kapatıp bir süre bekletin. Daha sonra yumuşamış ekmeği, krema kıvamını elde edene kadar çatal yardımı ile iyice ezin. Bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayın. En az 15 dk. bekletip saçlarınızı bol ılık su ile durulayın.  
Bu çavdar ekmeği ile hazırlanan "şampuan" bol miktarda B grubu vitaminlerini içerdiğinden saçlarımız için son derece faydalıdır.  kuvvetlendirip, sağlıklı uzamalarına yardımcı oluyor.
 
4. Saçların büyümesine yardımcı bir "şampuan":
- 1 yemek kaşığı Şerbetçi otu
- 1 su bardağı Kaynar Su

Uygulama: şerbetçi otunun üzerine kaynar suyu ilave edip 1 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde demlendirin. Sürenin bitiminde bitki "çayını" süzüp saçlarınızı bu "çay" ile yıkayın. 
Bu "şampun" ile saçlarınızı haftada 2-3 kere yıkamanızı tavsiye ediyorum. Şerbetçi otu ile hazırlanan saç bakım karışımları kepek ve aşırı yağlanma durumlarında oldukça faydalıdır. Bu bitkinin içerisinde bulunan fitohormonlar saç büyümesinde, gelişmesinde etkilidir.
 
5.
- 100 gr kuru ya da taze Isırgan otu
- 1 lt Su
- 0,5 lt Sirke


Uygulama: ısırgan otunun üzerine su ve sirkeyi ekleyip kısık ateşte 30dk. kadar pişirin. Sonra soğutup süzün. Bu karışımdan 3 su bardağı kadarını alıp ayrı bir kabın içerisinde 1-2 lt ılık su ile seyreltin. Bu, karışım eklenmiş su ile saçlarınızı yıkayın. 
 
 
6. 
- bir miktar Hardal tozu (miktarı saçlarınızın uzunluğuna göre değişir)
- bir miktar Maden suyu ya da sıcak Su (kaynar olmamalı !)

Uygulama: hardalı, su / maden suyu ile krema kıvamını elde edene kadar iyice karıştırıp saç diplerine ve saçlarınıza uygulayın. 5 dk. sonra bol su ile yıkayın.
 
 
7. 
- 2 yemek kaşığı Yulaf ezmesi
- bir miktar Kaynar Su
- 1 adet Yumurta Sarısı
- 1-2 tatlı kaşığı Bal

Uygulama: öncelikle yulaf ezmesini kaynar su ile karıştırıp soğuyana kadar bekletin. Soğumuş lapayı süzün ve elde edilen sıvının içerisine yumurta sarısını ve balı ilave edin. Bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayıp, 15-30 dk. sonra bol bol su ile yıkayın.
Saçlar yıkandıktan hemen sonra biraz sertmiş gibi görünebilir, fakat kuruyunca yumuşuyor ve parlaklık kazanıyorlar. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder