Sivilceler için Bitkisel Bakım Önerileri




v     
Bir tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve alabildiği kadar limon suyunu karıştırıp 20 dakika cildinizde beklettikten sonra cildin durulanması ve aynı uygulamaya  4 gün devam edilmesi öneriliyor.

v      6 adet aspirini ezip,100 gr.alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silmeniz öneriliyor.
v      Bir tutam Sarı Kantaronu 200 gr. suda haşlayın. Elde ettiğiniz posayı da kuruyana kadar cildinizde bekletin.


v Elma sirkesi , nişadır ve kilden eşit miktarlarda alıp karıştırın.Bu karışımın cildinize sürüp, 20 dakika bekletilmesi ve özellikle yağlı yiyeceklerden ve asitli içeceklerden ve çikolatadan uzak durulması gerektiği belirtiliyor.
v      Sivilcelerinizden kurtulmak için, bir çay kaşığı beyaz kil, bir çay kaşığı limon suyu ve bir aspirini toz haline getirip karıştırarak yüze sürülmesi öneriliyor.
v      1 Portakalın kabuğunu rendeleyerek iyice ezdikten sonra içine bir çay kaşığı kabartma tozu ilave ederek karıştırın.İsterseniz içine 1–2 damla Portakal suyu ilave edebilirsiniz.Bu karışımın 4 gün Akneli bölgelere sürülmesi öneriliyor.
Suna Dumankaya,bu reçeteleri verirken özellikle sigara,içki,yağlı fındık,fıstık gibi şeylerden uzak durulamasının gerektiğini ve cildin temiz hava ve E vitaminine ihtiyacı olduğunun da altını çiziyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder