HAMURU ICIN MAZEMELER:
* 2 yumurta
* 1,5 Su bardagi ilik su
* 2 yemek kasigi siviyag
* aldigi kadar un
HARCI ICIN MAZEMELER:
* 300gr.Kiyma.
* 1 Büyük sogan rendesi
* 3 dis sarimsak
* yarim demet maydonoz
* 1 cay kasigi karabiber
* 1 Cay kasigi pulbiber.
* tuz
* nane
SERVISI ICIN:
* 500gr.Yogurt
* 1 dis sarimsak
* bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
* 2 Yemek kasig tereyag
* 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
* 1 tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
1. Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi aliyoruz
2. unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz
3. 8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
4. dinlenmesi icin üzerine islak bez örtiyoruz
5. kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyiyoruz
6. rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarliyoruz
7. hamurlari teker teker aciyoruz
8. su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesiyoruz
9. ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatiyoruz
10. hazirladigimiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza aliyoruz
11. yogurtda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
12. tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin.
13. önce yogurdu mantinin üzerine koyup sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdiriyoruz
14. sicak servis ediyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder