Mantı Tarifi


tirtil mantı tarifi


HAMURU ICIN MAZEMELER:

    * 2 yumurta
    * 1,5 Su bardagi ilik su
    * 2 yemek kasigi siviyagtırtıllı mantı tarifi
    * aldigi kadar un


HARCI ICIN MAZEMELER:

    * 300gr.Kiyma.
    * 1 Büyük sogan rendesi
    * 3 dis sarimsak
    * yarim demet maydonoz
    * 1 cay kasigi karabiber
    * 1 Cay kasigi pulbiber.
    * tuz
    * nane

SERVISI ICIN:

    * 500gr.Yogurt
    * 1 dis sarimsak
    * bir tutam tuz


ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:

    * 2 Yemek kasig tereyag
    * 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
    * 1 tatli kasigi pulbiber


HAZIRLANISI:

   1. Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi aliyoruz
   2. unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yoguruyoruz
   3. 8 esit parcaya bölüp yuvarliyoruz
   4. dinlenmesi icin üzerine islak bez örtiyoruz
   5. kiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyiyoruz
   6. rendeledigimiz sogani ilave edip tuzunu ayarliyoruz
   7. hamurlari teker teker aciyoruz
   8. su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesiyoruz
   9. ortasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatiyoruz
  10. hazirladigimiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza aliyoruz
  11. yogurtda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ediyoruz
  12. tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakin.
  13. önce yogurdu mantinin üzerine koyup sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdiriyoruz
  14. sicak servis ediyoruz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder