HACİM KALIPLARI


           Hacim Kalıbının Tanımı ve Önemi

Hacim kalıp içerisinde istenilen parçanın şekline, ölçü ve toleranslarına uygun olarak bırakılan kalıp çukuru veya boşluğuna ergitilerek sıvı hâle getirilmiş malzemelerin basınçla veya sıkıştırılarak doldurma işlemini yapabildiğimiz mekanizmalara ve seri üretim aparatlarına hacim kalıbı denir. Kalıbın yapım, tasarım ve parçanın üretim aşamasına hacim kalıpçılığı denir.

 Etrafımıza baktığımızda ayakkabımızın tabanı, plastik saatimiz, plastik gözlüğümüz, mutfaktaki plastik bardak, şişe, televizyonumuz, teybimiz, tıbbi gereçlerin çoğunluğu, otomobildeki plastik malzemelerin tamamı hacim kalıp yöntemiyle üretilen mamullerdir. 

Yukarıda saydığımız veya saymadığımız tüm plastik gereçlerin üretiminin talaş kaldırarak yapılabilirliğini düşündüğümüzde maliyetlerin yüksek, üretim sayılarının düşük, kullanımı estetik ve rahat olmayan, onlara ulaşabilecek insan sayısının da az olduğunu görürüz. Hacim kalıpçılığının bir seri üretim tekniği olarak maliyet düşüklüğünü, üretim seriliği ve kolaylığını, estetik ve kullanım kolaylığını, tüm insanlığa yaygınlığını ve ülke ekonomilerine katkısını ve maddi döngüsünü düşünürsek önemli yer tutmaktadır. Ülke ekonomisine katkısı, bahsedilen getirilerin ülkemizin her türlü sıkıntısına rağmen bu konuda yetiştirilmek istenen biz teknik elemanlar sayesinde olacağını da unutmamak gerekir.

Hacim Kalıbı Çeşitleri

Plastik Enjeksiyon Kalıpları
·          Sıkıştırma Kalıpları
·          Transfer (Aktarmalı) Kalıpları
·          Şişirme Kalıpları
·          Metal Enjeksiyon kalıpları
·          Fışkırtma kalıpları
·          Dövme Kalıpları


 Gereç Seçimi ve Özellikleri

Plastik kalıp yapımında kullanılan malzemeler çoğunlukla baskı ve aşınmaya maruz kalırlar. Plastiklerin tipine göre, korozyon da buna dâhil olabilir. Çeşitli tipteki plastikler ve farklı üretim metotları takım çeliklerinden farklı özellikler beklenmesine sebep olmaktadır.

Bunlar:
ü  Ekonomik işlenebilirlik veya frezelenme özelliği
ü  Isıl işlemde en az boyut değişimi
ü  İyi parlatılabilirlik
ü  Çok yüksek baskı mukavemeti
ü  Yüksek aşınma dayanımı
ü  Yeterli korozyon dayanımı

ü  Yüksek ısıya karşı dayanıklılıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder